Stanowisko ZPPM – Prekonsultacje w zakresie aktualizacji dokumentów strategicznych – KPEiK/PEP2040 – MKiŚ

Lubin, 30 czerwca 2023 r. ZPPM / 20S / VI / 2023 Ministerstwo Klimatu i Środowiska ul. Wawelska 52/54 00-922 Warszawa Szanowni Państwo W załączeniu przesyłamy uwagi Związku Pracodawców Polska Miedź do projektów aktualizacji krajowych dokumentów strategicznych dotyczących sektora energii, w tym Krajowego planu na rzecz energii i klimatu na lata 2021-2030 (KPEiK) oraz Polityki energetycznej Polski do 2040 roku (PEP2040), opublikowanych na stronie MKiŚ w dniu 12.06.2023 r. Uwagi zostały przesłane poprzez wypełnienie interaktywnego formularza umieszczonego na stronie MKiŚ, Uprzejmie prosimy o wzięcie pod uwagę zaprezentowanej argumentacji przy tworzeniu ostatecznego kształtu projektu aktu prawnego, na dalszym etapie prac legislacyjnych lub w przypadku jego zmiany w przyszłości. Wyrażając nadzieję na pozytywne podejście do naszych uwag, pozostajemy z wyrazami szacunku Biuro Związku Pracodawców Polska Miedź Stanowisko przygotowane na podstawie ekspertyz i opinii pochodzących od podmiotów członkowskich oraz opracowań własnych Związku Pracodawców Polska Miedź